Ben je een fan van het essay, en wil je deze literaire vorm verder ondersteunen? Streven Vrijplaats is op zoek naar redactieleden!

Voor het eerst in onze geschiedenis plaatsen we een publieke oproep. Waarom? Omdat we houden van diversiteit, nieuwe inzichten, originele perspectieven. Streven vrijplaats is een ontmoetingsplaats voor uiteenlopende meningen en opvattingen, en onze redactievergaderingen zijn daarom altijd heel gezellig. Helaas is onze redactieraad onlangs wat kleiner geworden, maar daardoor is er wel ruimte ontstaan voor nieuwe mensen en ideeën!

 

Wat houdt redactielid zijn in?

We vergaderen eens per maand op een donderdagavond. We werken allemaal op vrijwillige basis, dus de vergaderingen zijn meestal online, maar soms live in Antwerpen. Van tevoren wordt er een agenda verstuurd, en we lezen van tevoren de binnengekomen essays. Tijdens de vergadering bespreken we of deze essays geplaatst kunnen worden op onze website. Verder denken we actief na over welke onderwerpen we willen belichten, wie daarover zou kunnen schrijven. Af en toe vormen sommige redactieleden een werkgroep om een themanummer samen te stellen; in het verleden hebben we cahiers gemaakt over hoop en vertrouwen.

 

Wie zoeken we?

We zoeken iemand met passie voor het essay als genre; iemand een brede interesse heeft in allerlei ontwikkelingen in kunst, cultuur, filosofie, religie, wereld- en levensbeschouwing, politiek, wetenschap en maatschappij; en iemand met een scherpe blik. We hebben geen vereisten m.b.t. studie- of werkachtergrond, en we eisen geen diploma’s. We moedigen (mensen die identificeren als) vrouwen, mensen met een beperking, mensen van alle afkomsten en leeftijden aan om ons te schrijven!

 

Interesse?

Als je graag onze redactieraad wil vervoegen, stuur dan een motivatiebrief naar onze hoofdredacteur Herman Simissen, h.simissen1@upcmail.nl. Vertel ons waarom je graag lid wil worden. De deadline is 15 november, dus je kan een reactie verwachten tegen 1 december.