Dit najaar (2018) gaan we van start met een nieuwe Streven-leesgroep, in de Oude Abdij te Drongen. Woont u in de regio Gent/Drongen? Schrijf u in! Of u al abonnee bent of niet, dat maakt niet uit. De opzet is dat er per keer uit het laatste nummer, dat los kan worden aangekocht, één artikel wordt uitgekozen, dat – begeleid door gespreksleider Frederik De Vylder en zo mogelijk met een intro door de auteur – besproken wordt. Er wordt kennis uitgewisseld, en uiteraard komen ook persoonlijke vragen, twijfels en achtergronden ter tafel.

Data:
Dinsdag 16 oktober 2018, 19.30 u, over een artikel in het september-oktobernummer
(Genocides in Rwanda en elders) (auteur: Stefaan Marysse)
Dinsdag 18 december 2018, 19.30 u, over een artikel in het november-decembernummer
(De interreligieuze dialoog op school) (auteur: Frank Saenen) 
Praktisch:
Begeleiding – Frederik De Vylder
Kosten- 7 euro per avond, drankje inbegrepen
Aanschaf los nummer – 5 euro
Te storten op – IBAN BE11 4478 6306 0148 – BIC KREDBEBB
Aanmelden via activiteiten@oudeabdij.be of 09 226 52 26
Locatie – Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, 9031 Drongen (Gent)

Meer info:
Het tijdschrift Streven presenteert zich al 85 jaar op de intellectuele markt als een cultureel maatschappelijk maandblad. Streven staat voor kritische reflectie op ontwikkelingen in diverse gebieden: van filosofie tot film, van recht tot kunst, van theologie tot economie, en verschijnt zes keer per jaar. Elk nummer bevat ongeveer vijf uitgebreide artikelen, een zestal kortere analyses (‘Forum’ over maatschappelijke kwesties en ‘Podium’ over de kunsten), en boekbesprekingen.
Streven is een goudmijn* voor wie zich grondig wil informeren en niet tevreden is met korte berichtgeving in oppervlakkige media. Elke auteur tracht zijn/haar bijdrage te brengen in verstaanbare en correcte Nederlandse taal. Specialistische thema’s worden toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.
U bent van harte uitgenodigd!
* Zie ook het archief op www.dbnl.org en het archief op www.streventijdschrift.be