Meer dan 60 filosofen, literatoren, muzikanten en andere kunstenaars nemen deel aan het jubileumfeest voor het tienjarig bestaan van filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019. Op 8 locaties in Berchem en Antwerpen zijn meer dan 30 events gepland.

Onder de noemer ‘HET DANSENDE DENKEN VAN HET ZOEKEND HERT’ wordt een tweedaags muzisch-filosofisch evenement georganiseerd. Over prangende actuele thema’s, zoals de doorgeslagen identiteitspolitiek, het belang van een kunstzinnig en dynamisch denken, en over de impact van muziek en dialectiek op het denken en voelen, handelen en wandelen.

Met het project ‘De Tegenhangers’ zal ook Streven van de partij zijn – en wel op zondag 15 september van 14-16 uur. In het programmaonderdeel The Mix of Minds presenteren Gregory De Vleeschouwer en ons redactielid Nynke Van Uffelen een aantal jonge denkers – en zetten ‘meedenkers’ en hun ‘tegenhangers’ tegenover elkaar.

Een belangrijk deel van het programma is gratis te bezoeken. Andere activiteiten zijn betalend. Daarvoor is vooraf inschrijven aangewezen. Alles is te overzien en te regelen op www.hetdansendedenken.be