Hoe ziet een economie van de hoop er volgens jou uit? Hoe kunnen we de coronacrisis aangrijpen om de economie menselijker, ecologischer, socialer en dus hoopvoller te maken? Denk met ons mee en laat je gedachten achter op dit daarvoor ontworpen formulier. 

Themacahier

Op 3 december 2020 konden Trends-lezers bij hun wekelijkse magazine een bijlage vinden van het themacahier ‘Een economie van de hoop’. Dit ad-hoc-nummer werd samengesteld door een speciale redactie van de Trends Leerstoel Economie van de Hoop, Streven Vrijplaats en UCSIA. De redactie vroeg een aantal prominente essayisten en bedrijfsleiders, jong en oud, om hun ideeën over een economie van de hoop neer te pennen. Het resultaat is een 144-pagina tellende bundel die we graag met Trends-lezers wilden delen.

Waarom vragen we feedback?

Samen staan we sterker. Dat is niet alleen in de economie zo, maar ook op het vlak van ideeën over die economie. We willen graag weten welke gedachten in het themacahier u als lezer in het bijzonder prikkelden en waarom. Wat kwam er in je op? Welke al dan niet revolutionaire suggesties heb jij voor een economie van de hoop?

Wat doen we met de feedback?

We gaan na wat er leeft bij het grote publiek en proberen aan de hand van de respons bepaalde accenten te leggen in het tweede en derde jaar van de leerstoel. Zo komen we bepaalde thema’s op het spoor waar we te weinig of net teveel aandacht aan besteden.

Waar vind ik het themanummer?

Heb je dit themanummer niet in je bezit? Geen nood. Je kan het hier online vinden.